понедељак, 24. август 2015.

Kiflice sa EUROKREM BLOK ČOKOLADOM



Počela je sezona kiflica... kada svi krećemo u potragu za novim receptima.
Evo jednog predloga za neobične  kiflice sa eurokrem blok čokoladom koje se jednostavno prave, ne zahtevaju previše vremena, a zaista su ukusne i dekorativne.
Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.


Zanimljiv i neobičan ukus ovih kiflica probudiće vaše čulo ukusa, a dekorativni izgled biće sigurno primećen.
Zaista sam prezadovoljna kako su mi ove kiflice ispale, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka Vaša  trpeza bude bogata!

Potrebno je:
  • 6 dl toplog mleka
  • 2 jaja
  • kocka svežeg kvasca
  • 4 kašike šećera
  • 1 margarin za premazivanje
  • 30 gr margarina za testo
  • 1 kašika sirćeta
  • 3 kašike ulja
  • malo soli
  • 4 čokolade EUROKREM BLOK od 90g
  • brašno po potrebi (1100 gr brašna)


U 6 dl toplog mleka staviti kocku kvasca, 3 kašike brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da naraste. 
Za to vreme narendati čokolade, svaku posebno u 4 posude. 
U posudu za mešenje dodati brašno, 3 kašike šećera, 2 jaja, 30 gr otopljnog margarina, 3 kašike ulja, 1 kašiku sirćeta i prstohvat soli.
Dodati aktivirani kvasac i zamesiti glatko testo koje odmah podelite na 4 jednaka dela.
Prvi deo rasući oklagijom u veliku koru. Rastopiti 50 gr  margarina i premazati celu koru.



Zatim lepo raspodeliti jednu narendanu čokoladu preko margarina.


Koru iseći na 24 jednaka dela i uviti u kifle.


Isto uraditi i sa ostalim testom.

Kifle poređati u dva pleha na papiru za pečenje. 
Čekati jedan sat da testo naraste. 
Sve kifle premazati rastopljenim margarinom.
Rernu uključiti na 200 stepeni. 
Kad se rerna zagreje ubaciti pleh i peći kifle dok ne porumeneoko 15 minuta.
Tople kifle posuti šećerom u prahu.







UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU!   PRIJATNO!!!



Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар