недеља, 15. мај 2016.

Lisnate kifle

Danas vam predstavljamo dobar i proveren recept za lisnate kifle. Javite nam utiske!


Potrebno je:

-200 ml toplog mleka
-200 ml jogurta ili kiselog mleka
-2 jaja + 1 jaje za premazivanje kifli
-Kašičica soli
-Kocka svežeg kvasca
-1 margarin
-Brašno po potrebi




Način pripreme:

Zamesiti testo od svih sastojaka osim margarina. Testo podeliti na dve lopte. Prvu loptu podeliti na 6 malih loptica. Svaku od njih razviti u koru koja se premazuje margarinom. Korice ređati jednu preko druge. Sve premazati osim poslednje. Tako dobijeno testo razvući u veliku koru, a zatim je seći na 16 delova. Kifle uvijati od šire strane prema užoj i ređati u pleh. Isto ponoviti i sa drugom polovinom testa. 

Umutiti jaje i premazati sve kife, a nakon toga posuti susamom, nakon toga na svaku kifu staviti parčence margarina. Kifle treba da ostoje sat do sat i po, a zatim peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар