недеља, 3. јул 2016.

Тресла се земља, родио се "Ноuse" - преузет извештај

Извештај о музичком догађају је преузет са веб портала Ниш мјузик (www.nis-music.net). 

Nakon pet godina, nekoliko promena lokacija, kao i stila i dužine trajanja, sinoć je u rovovima niške Tvrđave održan peti „Naissus House Fest”.
Ovaj peti, jubilarni, NHF doneo je mnogo izmena. Poznavaocima ove muzike, kao i ranijim posetiocima, poznata je činjenica da je nekada ovaj događaj trajao i do tri dana, da se održavao u niškoj hali Čair i Niškom sajmištu. Međutim, ove godine, organizator je odabrao jednu primamljivu lokaciju, koja po mom mišljenju potpuno dogovara događaju, a to su rovovi niške Tvrđave.
DJ Lea Dobričić


Ono što je bitno napomenuti, ovogodišnji NHF organizovan je pod pokroviteljstvom najvećeg srpskog festa, EXIT-a.
Karta za ovogodišnji NHF mogla se kupiti i na samom događaju po ceni od 700 dinara, dok su do 15 časova istog dana mogle da se nabave na prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Takođe, organizator je nudio i VIP narukvicu, što je omogućavalo odvojeni prostor sa posebnim tolaetima i šankom.
Organizator je za ovu priliku odabrao nekoliko zvučnih imena, koji su imali zadatak da podignu Niš na noge i odvedu ga u dubine house muzike. U tome je i uspeo! Svemu tome doprinelo je i vedro niško nebo i veoma prijatna temperatura za đuskanje.

Planirana satnica za događaj bila je:
22:00-00:00 Dos Padres
00:00-01:00 Nic Lawyer
01:00-03:00 Lea Dobričić
03:00 Traumer
Dos Padros
Dos Padros

Ovaj redosled izvođača gotovo da je potpuno ispoštovan.
Rovovi niške Tvrđave su se na početku festa sporo punili, tako da je bila vidna nervoza među organizatorima. Izgleda da su se Nišlije čuvali za ono što je sledilo posle ponoći, tačnije oko 1h, kada je na scenu izašla svima dobro poznata Lea Dobričić.

Međutim, ne može se reći da izvođači pre ove dame nisu razdrmali atmosferu. Već na samom početku, dvojac Dos Padres uspeo je da pokrene prisutne i natera ih da se kreću u ritmu muzike. Ovaj dvojac čine Milkan i Branko koji se DJ-ingom bave preko 12 godina. Ovi momci jednostavno znaju kako da zagreju atmosferu, a njihovi hitovi Tobacco, Bass & Drum dodatno su uzburkali posetioce.
Ukoliko ste, nažalost, propustili nastup ovog fenomenalnog dvojca,  možete se družiti sa njima u vodećim klubovima Niša, preko nedelje.
DJ Nic Lawyer

Nakon ovog sjajnog dua, na binu je izašao Nikola Tacić, dvadesetpetogodišnji mladić iz Prokuplja, poznatiji kao Nic Lawyer. Veoma primamljivo je menjao ritmove od dub techno, preko tech house do deep house. Inače, za sve one koji bi još njegovih bitova, Nikola je rezident DJ-a u klubu Liv u Nišu.

A kada je otkucalo 1h, publika koja je već postala mnogobrojna mogla je da se spremi za neočekivani šou. Na binu je izašla dama Lea Dobričić, koja je plenila energijom i elegancijom. Ova tridesetjednogodišnja Beograđanka najvećim uspehom smatra nastup na EXIT-u 2011, i nastup na Green Lovu ‘03, pre Umeka. Nastupa u najvećim klubovima širom Evrope, a sinoć je svoju predivnu energiju prenela i u nišku Tvrđavu. Njen mix deep house-a, tech house-a, minimala i techna oduševio je Nišlije koji su sa zadovoljstvom đuskali uz njenu muziku. Atmosfera na njenom nastupu bila je na zavidnom nivou, na licima posetilaca moglo se videti da zaista uživaju. Sa svakom novom melodijom energija je rasla, tako da su rovovi u jednom trenutku postali razigrana usplahirena masa. Ali pravi doživljaj je tek sledio…
DJ Traumer


03:03 je bio trenutak koji su svi čekali sa nestrpljenjem, na scenu je izašao, ako tako mogu reći, kralj house muzike. Zvezda večeri u punom sjaju, Traumer! Ovaj fenomenalni Dj nam dolazi iz Francuske, iz Pariza. Ovo je najveća francuska zvezda, koja ima ogroman broj svetskih nastupa  iza sebe.


Od trenutka njegovog pojavljivanja odjekivali su sve sami hitovi: Tambur, Agenou, She said, Dans, Cosmic Exp... Uz svaki novi ritam publika je sve više skakala i iščekivala sledeći i sledeći hit. Ogromnim jekom ispraćeni su jedni od najvećih Traumerovih hitova Wasp, Kiraf, Phantasia… Ipak najbučnije je ispraćen hit Hoodlum.
Ovaj neumorni mladić zabavljao je publiku nepuna tri sata. Iako su rovovi počeli da se prazne već nakon sat vremena njegovog nastupa, ostali su oni najuporniji. Oko 500 ljudi đuskalo je u jednom ritmu, ritmu fantastičnog Traumera. Bilo je očigledno da ovi najverniji ne žele otići pre kraja, da će ostati do fajronta. Traumeru je to očigledno bilo veliko zadovoljstvo, te je nastavio da oduševljava publiku svojom muzikom, usledili su hitovi poput Opus, Jackin Part 2, Stereophone, Flute, ali i neizbežni Periciasif, Bad Kindom, The Slip, Pulzar, Back2back, Oblivion, Groove Mechanism, Neighbours, The bomb, Let it rain, Pulser, Pong kao i Cyclo, Sofa, Azure, Triade.

Nakon što je N H F zvanično završen u 5:50, posetioci su imali priliku za after party, koji je ove godine organizovan u klubu Liv, gde ih je zabavljao lokalni DJ Mande.

Преузето са линка: извештај

Novinar: Milena Spasić



Нема коментара:

Постави коментар