петак, 10. март 2017.

Čokoladna - lešnik pita


Spoj čokolade i lešnika sa domaćim korama... niko ne može odoleti.
Sa ovom vrstom kolača se ne može pogrešiti, može se eksperimentisati na mnogo načina, i ovaj moj pokušaj je uspeo!
Sočna, mekana, mirisna... UKUSNA!!!

Potrebno je za korice:
-600gr brašna
-200gr šećera u prahu
-100gr margarina sobne temperature
-200ml kiselog mleka
-2 jajeta
-1 prašak za pecivo



Za beli fil je potrebno:
-8dl mleka
-2 pudina sa ukusom slatke pavlake
-1 kašika brašna
-8 kašika šećera
-125 gr margarina
-100gr bele čokolade
-150gr mlevenih lešnika


Za crni fil je potrebno:
-8dl mleka
-2 pudinga sa ukusom čokolade
-1 kašika brašna
-125gr margarina
-100gr crne čokolade
-150gr lešnik napolitanke( izmrviti je rukama)


Za glazuru je potrebno:
-150gr čokolade
-5 kašika ulja


U brašno utrljati margarin,dodati ostale sastojke, i zamesiti glatko testo. Testo podeliti na pet jednakih delova.
Od pek-papira iseći pet listova, veličine 25×30cm.
Na svakom papiru rastanjiti testo i peći na obrnutom plehu na 180°. Korice treba da ostanu svetle boje.


Skuvati beli fil: staviti da se kuva 7dl mleka sa šećerom. U drugoj činiji razmutiti puding sa brašnom i 100ml mleka. Kad mleko proključa, dodati puding i skuvati.
Skloniti sa vatre, pa dodati usitnjenu belu čokoladu i margarin. Mešati da se sve lepo otopi, pa dodati lešnike,promešati, i ostaviti fil da se ohladi.


Skuvati crni fil: Staviti da se kuva 7dl mleka sa šećerom.
U drugoj činiji razmutiti puding i brašno sa 100ml mleka. Kad mleko proključa, dodati puding, i skuvati fil.
Skloniti sa vatre,pa dodati usitnjenu crnu čokoladu i margarin,i mešati da se lepo otopi. Dodati napolitanku, promešati,i ostaviti da se ohladi.







Filovati čokoladnu-lešnik pitu:
-korica
-beli fil
-korica
-crni fil
-korica
-beli fil
-korica
-crni fil
-korica
-glazura

Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Posuti odmah krupno mlevenim lešnicima.
Najbolje da pita odstoji 10 sati,pa onda rezati tankim ostrim nožem.



















Нема коментара:

Постави коментар