петак, 30. јун 2017.

Posne praline u oblandi

 
Ovakvi brzi recepti su uvek dobrodošli. Za kratko vreme imaćete neobičan ukusan kolač na stolu.
Potrebno je:
-2 lista oblande presečena na pola (da se dobiju četri lista)

Za prvi fil:
-200gr pralina
-100gr margarina

Za drugi fil:
-100gr šećera
-100ml vode
-150gr margarina
-100gr bele čokolade
-200gr mlevenih oraha
-100gr mlevenog keksa


  
Na tihoj vatri otopiti iseckane praline sa iseckanim margarinom uz stalno mešanje.
Uzeti list oblande, i na stranu gde su sitnije šare sipati fil,razmazati lepo i poklopiti drugim listom sa sitnijom šarom.
Na tihoj vatri karamelizovati šećer do svetlo braon boje,dodati vodu i kuvati dok se karamel otopi.
Dodati iseckani margarin i iseckanu čokoladu, i mešati da se sve otopi i ujedini.
Skloniti sa vatre i dodati orahe i keks.
Dobro promešati i odmah dovršiti filovanje. Sada filovati stranu sa krupnijom šarom.
Preko oblande staviti neki teži predmet, da bi se oblanda lepo zalepila.
Drzati u frižideru dok se stegne. Rezati tankim oštrim nožem ili skalpelom.