четвртак, 29. јун 2017.

Štrudla punjena džemom i mlevenim orasima


Potrebno je:

-oko 1kg brašna
-500ml toplog mleka
-kocka kvasca
-4 kašika šećera
-2 kašičice soli
-1 kašika masti
-1 jaje
-1dl ulja

Za punjenje:
- džem od šljiva
- mleveni orasi
- malo šećera u prahu





Način pripreme:

Prosejati brašno,napravuti udubljenje i staviti kocku kvasca sa mlekom da nadođe. Dodati šećer i so. Posebno umutiti mast sa jajetom i dodati u brašno. Dodati i ulje, pa zamesiti testo. Sačekati da testo naraste.
Testo podeliti na četiri dela. Svaki deo rastanjiti oklagijom na pobrašnjanoj radnoj površini da se dobije pravougaonik.
Bogato premazati džemom i posuti sa dve šake mlevenih oraha.
Štrudlu urolati i prebaciti u podmazani pleh.
Postupak ponoviti i sa preostalim testom. Premazati ih mlekom ili jogurtom. Peći u zagrejanoj rerni na 200° dok lepo porumene. Posuti ih šećerom u prahu!


Prijatno!








Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар