недеља, 13. август 2017.

Najlepša mesta na Islandu

Ne postoji mnogo mesta na zemlji gde možemo posetiti termalne izvore i glečere u jednom istom danu.

Zbog toga nije čudo što je turizam na Islandu pravo čudo.

Na listi najsrećnijih zemalja sveta, Zemlja vatre i leda je dom spektakularnoj prirodi i svim njenim čarima.

Na jugoistoku je nacionalni park Skaftafell, posetioci mogu videti bele glečere u čijoj je pozadini zapanjajući kontrast snežnih vrhova i bujnog zelenila. Jedno od najposećenijih mesta u parku jeste predivna kristalna pećina, koja je smeštena upravo ispod glečera. Ovo mesto predstavlja neprevaziđenu lepotu kanjona i dolina.



Takođe, tu je Hraunfossar na zapadu, niz slapova koji prelaze preko 900 metara polja lave.


Skagafjörður na severu Islanda je regija bogata agrikulturom i specifično je to da ovde postoji veći broj konja nego ljudi. Poseban užitak ovde pružaju snežne planine, prekrasne obale i fjordovi po kojima plutaju komadi leda.


The Blue Lagoon (Plava Laguna) - verovatno najprometnije i najposećenije mesto na Islandu, nalazi se na jugu ove prekrasne zemlje, u Grindaviku, ribarskom gradiću južno od Rejkavika. Stotine hiljada posetilaca koji dolaze sa svih strana sveta je ovde svake godine da se okupa u prekrasnim plavim bazenima sa vodom koja je bogata sastojcima, kao što su morska so, plavo-zelene alge, sumpor, beli silicijum. Dno Plave lagune pokriva vulkansa lava. Silikatni minerali ovu vodu čine svetloplavom što čini ovo mesto unikatnim. Temperatura vode je između 37 i 39 stepeni.


Uživajte u galeriji ovih prekrasnih destinacija na Islandu.




















Нема коментара:

Постави коментар