четвртак, 7. септембар 2017.

Etno Selo "Moravski Konaci"



Etno selo "Moravski konaci" nalazi u samom srcu Srbije u Velikoj Plani. Etno selo je napravljeno kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju i relaksaciju od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen. Ulazom u etno selo posebnu pažnju privlači srpska pravoslavna crkva posvećena Svetom ocu Nikoli.





Idući dalje kroz etno selo nailazite na naselje za konačenje sagrađeno od autohtonih starih kuća, koje su sa pažnjom, po napuštenim srpskim selima, demontirane i kod nas ponovo sklopljene. Enterijer kuća je prilagođen savremenom stilu života i potrebama savremenog turiste. Na sredini etno sela dominira prelep restoran domaće kuhinje izgrađen od drveta, stakla i kamena. U restoranu će Vas dočekati ljubazno osoblje odeveno u srpsku narodnu nošnju.


Oko restorana domaće kuhinje se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Po jezeru se može ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare. Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera.















Нема коментара:

Постави коментар