четвртак, 21. септембар 2017.

Zapečene paprike sa sirom

 
Paprike sa sirom zapečene u rerni je jedan od onih recepata koji nisu zabeleženi u "mom kuvaru". 
Tokom spremanja ovog jela, naviru mi uspomene iz detinjstva, podsećaju me na neko staro vreme kada smo kao deca ovo jelo vrlo često imali za doručak!
Sezona je paprika, i savršen trenutak za ovako jednostavavno i prefinjeno jelo.
Od nekoliko osnovnih namirnica i sa velikom količinom ljubavi prema spremanju hrane, imaćete na stolu pravu čaroliju ukusa!
Ako imate svoju baštu gde možete da uberete sveže paprike, e onda će te uživati svim čulima!





Potrebno je:
-10 paprika
-400gr tvrdog kravljeg sira
-3 jaja
-1čaša kiselog mleka
-1\2 šoljice ulja


Sir usitniti viljuškom, pa dodati dva umućena jaja i dve kašike kiselog mleka i lepo promešati.
Paprike oprati i izvaditi semenke " bušilicom".
Semenke odrezati nožem, a peteljke sačuvati.
Puniti paprike filom, zatvoriti peteljkom i ređati u vatrostalnom pekaču.
Umutiti jaje viljuškom, dodati preostalo kiselo mleko i promešati, pa preliti preko paprika.
Poprskati uljem preko paprika.
Paprike peći na 180° oko pola sata (zavisno od rerne), ili toliko da malo porumene, da se malo zapeku.
Ukusne su tople, ali ništa manje i kad se ohlade.


Priroda je darežljiva!
Ovaj darežljivi mesec nam donosi bogatstvo razlčitih boja.
Zelena paprika sadrži magnezijum!
Žute paprike ga sadrže u manjim količinama, ali su ukusnije i slađe jer sadrže više šećera od zelenih.
Koji je vaš izbor?
Moja preporuka: Obojimo danas tanjir u zeleno!
Kuvajte sa uživanjem!
Prijatno!









Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар