петак, 1. децембар 2017.

Posne kiflice sa peršunom






Počela je sezona slava kada svi krećemo u potragu za novim receptima.
Evo jednog predloga za neobične posne kiflice sa peršunom koje se jednostavno prave, ne zahtevaju previše vremena, a zaista su ukusne i dekorativne.
Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.

Zanimljiv i neobičan ukus ovih kiflica probudiće vaše čulo ukusa, a dekorativni izgled biće sigurno primećen.
Zaista sam prezadovoljna kako su mi ove kiflice ispale, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka Vaša slavska trpeza bude bogata!

  
Potrebno je:
- 250 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 20 gr svežeg kvasca
- 2 veze svežeg peršuna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- oko 500 - 600 gr brašna
- 100 gr margarina
- malo posnog majoneza za premazivanje kiflica
- malo susama za posipanje kiflica

U sudu za mešenje sipati 250 ml tople vode, dodati 20 gr svežeg kvasca, jednu kašičicu šećera i malo brašna. Sačekati da kvasac nadođe.
Za to vreme oprati dve vezice peršuna i sitno iseckati samo deo sa lešćem, krupnije delove ukloniti.



U sudu sa nadošlim kvascem dodati iseckani peršun, 100 ml ulja i dve kašičice soli.
Dodavati postepeno brašno i zamesiti testo koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo da naraste.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjanoj radnoj površini i podeliti na 24 loptice.
Svaku lopticu razvući oklagijom, zaseći nekoliko puta sa jedne strane do jedne trećine, urolati kiflicu i saviti krajeve.
Kiflice poređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Ostaviti kiflice sat vremena da narastu.
Pre samog pečenja premazati kiflice posnim majonezom koristeći silikonsku četkicu i posuti susamom.



Peći na 200 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.
Pred kraj pečenja pripremiti margarin za prelivanje.
U šerpicu na šporetu staviti 100 gr margarina da se otopi i da proključa.
Istog trenutka kad se kifle izvade iz rerne preliti svaku kiflu vrelim margarinom, na svaku kiflu ide po jedna kašika margarina.
Ovim postupkom kifle dobiju svoj pravi ukus i sjaj.
Ima li sta lepše, nego kad kuhinja zamiriše na slano pecivo koje se upravo peče?
Odlična slana hrskava grickalica koja savršeno paše za sve prilike.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti!
Uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар